Ako ste ljubitelj maka, ovaj kolač ćete obožavati.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didy kitchen, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 2 komada jaja
- 2 šolje šećera
- 2 šolje brašna meko tip 400
- 2 šolje mleka
- 1,5 šolja ulja
- 200 gr. maka
- 2 kesice vanil šećera
- 1 kesica praška za pecivo
Pročitajte još: Zdravo i ukusno: Domaća pogača sa susamom i kimom (FOTO/VIDEO)
Glazura od čokolade
- 150 gr. čokolade za kuvanje
- 5 kašika vode
- 4 kašike šećera
- 70 gr. putera ili margarina
Priprema:
Umutite jaja, šećer i vanil šećer. Kada se šećer istopio, dodajte brašno i prašak za pecivo, ponovo mutite, (biće malo gušće, ali tako treba da bude), zatim dodajte mleko i ulje, mutite lagano da se masa lepo sjedini, sipajte i mak, mutite još 2 - 3 minuta. Smesu sipajte u pleh (moj je 37 x 26). Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 - 40 minuta. Posle 30 minuta sa nozem probodite kolač, ako je nož suv, kolač je gotov, ukoliko smesa za testo ostaje po njemu, pecite još malo (dok nož ne bude suv).
Foto: Didy Kitchen
Čokoladu, šećer, vodu i margarin istopite u šerpici uz stalno mešanje na slaboj temperaturi ( ako se plašite da vam ne zagori istopite na pari). Vruć kolač prelite vrućom istopljenom čokoladom.
Prijatno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU