Oglas
· · Komentari: 0

Kako se pravilno PEČE BUNDEVA: Ukusan recept za dane jeseni

Bundeva je kraljica jeseni i šteta je ne iskoristiti je za pripremu ukusnih obroka.

1729324975_shutterstock_1512106379.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Nekada davno bundeva je bila bitan izvor hrane Indijancima. Pomagala im je da izdrže dugu i hladnu zimu. Ona je puna vitamina, a jedan od najjednostavnijih načina za pripremu bundeve je pečenje u rerni.

U stvari, ovo je recept za koji vam je potrebno malo vremena. Sami možete odrediti da li želite slanu ili slatku bundevu. Ukoliko želite slanu bundevu posolite je i koristite đumbir, beli luk ili ljutu papriku - ovo je odlična kombinacija za slani ukus bundeve. Ukoliko želite bundevu kao desert – idealni dodaci su cimet, javorov sirup, vanila i rum.

Sastojci:

  • pola bundeve
  • maslinovo ulje
  • Začini po želji, u zavisnosti od toga da li ste se odlučili za slatku ili slanu varijantu

Priprema:

Isecite bundevu na pola i očistite seme. Sa spoljašnje strane nožem napravite mala udubljenja na udaljenosti od nekoliko centimetara, a zatim izrezati komad po komad. Važno je da svako parče bude iste debljine, kako bi se ravnomerno pekla.

Naređajte bundevu u podmazan pleh, a zatim premažite maslinovim uljem. Na svaki komad bundeve stavite začine koje ste izabrali. Za slanu varijantu sami možete pripremiti mešavinu luka, malo đumbira, soli i bibera i dovoljno je da se stavi na spoljnu stranu preseka bundeve.

Pripremljenu bundevu pecite u rerni na 180 ° C 45 minuta.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas