Са палачинкама нема грешке
Није никаква филозофија направити палачинке. Помешате брашно, млеко, јаја и шећер и ето савршене посластице омиљене многима. Уколико желите да засладите свој дан и пробате нешто другачије направите палачинке са додатком лимуна. Када у тесто додате вруће млеко биће још укусније и мекше од обичних, а можете их филовати са различитим намазима или их јести "празне".
Састојци:
- 500 мл млека
- 180-200 г брашна
- 3-4 кашике уља или отопљеног путера
- 2 јајета
- 1 и по кашика шећера
- прстохват соли
- 1 лимун
Прочитајте још: Сорта купуса СРПСКИ мелез је идеална за припремање ЗИМНИЦЕ: Толерантна је на хладноћу, а може вам УШТЕДЕТИ новац
Припрема:
Јаја умутите са шећером и прстохватом соли. Трик састојак је да прелијете топлим млеком, тако ће тесто бити мекше и неће имати грудвица. потом у смесу додајте корицу лимуна и сок од лимуна. Сипајте отопљен путер или уље и брашно па све измешајте жицом. Оставите тесто да одстоји једно 20-30 минута. На загрејаном тигању пеците палачинке.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ