Sa palačinkama nema greške
Nije nikakva filozofija napraviti palačinke. Pomešate brašno, mleko, jaja i šećer i eto savršene poslastice omiljene mnogima. Ukoliko želite da zasladite svoj dan i probate nešto drugačije napravite palačinke sa dodatkom limuna. Kada u testo dodate vruće mleko biće još ukusnije i mekše od običnih, a možete ih filovati sa različitim namazima ili ih jesti "prazne".
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 180-200 g brašna
- 3-4 kašike ulja ili otopljenog putera
- 2 jajeta
- 1 i po kašika šećera
- prstohvat soli
- 1 limun
Pročitajte još: Sorta kupusa SRPSKI melez je idealna za pripremanje ZIMNICE: Tolerantna je na hladnoću, a može vam UŠTEDETI novac
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Trik sastojak je da prelijete toplim mlekom, tako će testo biti mekše i neće imati grudvica. potom u smesu dodajte koricu limuna i sok od limuna. Sipajte otopljen puter ili ulje i brašno pa sve izmešajte žicom. Ostavite testo da odstoji jedno 20-30 minuta. Na zagrejanom tiganju pecite palačinke.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU