Oglas
Oglas
· · Коментари: 1

Како ФРАНЦУЗИ спремају ЈАГЊЕЋИ БУТ? Најсочније месо у неколико корака

Јагњетина се обично служи за свечани ускршњи ручак са кромпиром и салатом

1680961375_shutterstock_605328800.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако и ове године желите да направите савршен свечани ручак, наш предлог је француски рецепт стар вековима. Припрема је никад једноставнија, а месо је толико сочно да нећете моћи да престанете да једете. Французи су некада јагњећи бут ужетом качили изнад камина и тако га пекли, а испод је била посуда са кромпиром. Тако су сокови са меса капљали директно на ово поврће и тако му побољшавали укус. У наставку тескта је рецепт који на најједноставнији начин дочарава овај процес, па ћете тако у рерни испећи месо и кромпир савршеног укуса. Састојке за ово јело има скоро свака домаћица, а са минимално уложеног труда направићете класично јело које ће свакога одушевити.

Састојци:

  • 1 јагњец́и бут 
  • 4 кашике путера
  • 1/2 кашичице сушеног тимијана
  • 1 кашичица сушеног рузмарина
  • 8-10 ченова белог лука
  • 2 велика црна лука
  • 1 кг кромпира
  • 200 г сланине
  • 1 л пилец́ег бујона

Припрема:

У већој посуди на мало маслиновог уља пропржите црни лук исечен на ребарца и тимијан. Када омекша додајте сецкану сланину и 4 очишћена и цела чена белог лука. Након минут додајте кромпир исечен на колутове. Промешајте, па сипајте бујон (једну коцку супе помешајте са литар вреле воде). Посолите и побиберите, па искључите шпорет. Месо засеците на пар места, па у сваки прорез убаците по чен очишћеног белог лука. Ченови морају да буду добро угурани, тако да их не видите. Добро посолите и побиберите месо. Истопите путер, па лепо премажите месо са свих страна, па га поспите рузмарином. Ставите месо директно на решетку, па пеците у загрејаној рерни (са вентилатором) на 180°Ц око 90 минута. Кромпир ставите у исто време, али испод меса. Извадите месо из рерне и оставите да одмори још пола сата, па служите. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas