Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈАФА КОЛАЧ: Све генерације обожавају ову посластицу, јефтина и брза а спремна за час

Сви волимо јафа кекс, а ево прилике да направите и колач.

1709978628_392818_kolac-jugoslavija_f.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Потребно:

 За пишкоту:

  • 24 кашике шећера,
  • 24 кашике млека,
  • 24 кашике брашна,
  • 3 јајета,
  • 1 прашак за пециво,
  • 5 кашика уља.

За фил:

  • 2 дл воде,
  • 200 гр шећера,
  • 3 кашике пекмеза од кајсије,
  • 1 смрзнута нарендана поморанџа (а може и цела поморанџа самлевена у супер сецку или самлевена у машини са месо).

За глазуру:

  • 100 гр чоколаде за кување,
  • 4 кашике млека,
  • 4 кашике шећера,
  • 2 кашике уља.

Припрема:

У дубљу посуду ставити шечер, млеко, јаја, уље и измешати варјачом.

У масу додати брашно и прашак за пециво  и умутити миксером.
Добијену масу сипати у велику тепсију која је намашћена и посута брашном или у коју је стављен пек папир.
Пећи у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута а потом смањити темпаратуру на 180 степени и пећи још око 20 степени односно да кора порумени.
Извадити кору и оставити да се охлади.
Када се кора охлади, около, са све четири стране исећи ивице око пишкоте, тако да остане две трећине коре на коју се ставља фил.
Одсечене ивице коре  ће се искористити за фил.

Припрема фила:

У већу шерпу ставиди воду, шећер и ушпиновати и додати рендану поморанџу и пекмез од кајсије  па још  мало кувати. Добијену масу скинути са рингле и додати измрвљене ивице од пишкоте и добро измешати да се добије уједначена маса тј. фил.

На послужавник ставити пишкоту и преко пишкоте распоредити врућ фил.

Припремити глазуру тако што се у шерпицу стави изломљена чоколада, млеко, шећер и уље и стави да се отопи уз стално мешење. Глазуру ставити преко фила и оставити да се охлади.

(Трпеза)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas