Priča se da je ovo bio omiljeni kolač Odri Hepbern i da ga je pravila u specijalnim prilikama, i vama dan može biti poseban uz ovu čokoladnu magiju
Čokoladna torta bez brašna od samo 6 sastojaka sjedinjenih u spektakularnom ukusu. Ovaj kolač je malčice gorak, zbog tamnke čokolade, idealan je za one koji ne preferiraju preslatke poslastice, a ostaje ukusan i sočan danima.
Sastojci:
300 g crne čokolade za kuvanje
60 ml punomasnog mleka (taman toliko da omekša čokolada)
120 g neslanog putera, isečenog na male komadiće
8 jaja
180 g šećera
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.
U kalup prečnika 25 ili 28 cm stavite pek-papir ili kalup namažite puterom i pobrašnjavite da se kolač ne bi zalepio. Ako vam smeta brašno, možete posuti kakao prah.
Čokoladu iseckanu na kockice istopite na pari uz dodatak mleka, pa dodajte puter i mešajte dok ne postane gladak krem.
Posebno umutite žumanca a posebno šećer i belanca u čvrst sneg
Umućena belanca nežno umešajte u smesu od čokolade i žumanca.
Sipajte testo za tortu u pripremljenu posudu i pecite 30 minuta pa isključite rernu.
Otvorite vrata rerne i ostavite tortu unutra oko 10 minuta. Ovaj postupak je preventivna mera koja pomaže da kora kolača ne popuca.
Izvadite tortu iz rerne i ostavite da se ohladi oko 10 minuta pre nego što je izvadite iz kalupa.
Pospite šećerom u prahu i poslužite sa šlagom i sladoledom od vanile.
Prijatno!
Still
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU