Ако се питате шта спремати за ручак имамо решење.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 300 гр. кромпира
- 2 шаргарепе
- 1 тиквица
- 1 патлидзан
- 2 паприке
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 200 гр. пиринча (обло зрно)
- 2 парадајза
- 5 кашика сунцокретовог уља
- 500 гр. свињског или пилећег меса
- 1 коцка за супу
- 1/2 кашичице алеве паприке
- со, бибер и туцана паприка по укусу
Упутство за припрему:
Црни лук исеците на режњеве, месо на коцке. Посолите, сипајте 5 кашика уља и пропржите 5 минута. Налите водом и оставите да се кува.
Прочитајте још: Савршена посластица са којом нећете погрешити: Палачинке са спелтиним брашном (ФОТО)
Шаргарепу очистите и исеците на колутове а кромпир на коцке. Убаците у шерпу са луком и месом. Побиберите и убаците коцку за супу. Оставите да се кува.
Паприку очистите од семенки и исеците на веће коцке. Затим огулите патлидзан и тиквице исеците исто као и кромпир на коцке (као на слици). Убаците и ово поврће у шерпу и кувајте око 40 минута. Ако користите пилеће месо, довољно је да кувате 20 минита.
Пиринач оперите, и ставите у посуду у којој ћете пећи ђувеч у рерни. На пиринач ставите поврће, месо и исеците 2 парадајза.
Прочитајте још: Одличан рецепт препун здравих намирница: Бака Јела припрема букет шаренила на једном тањиру (ФОТО/ВИДЕО)
У бујон у ком се кувало месо и поврће ставите алеву паприку, уколико је потребно досолите и прелите преко поврћа и меса. За ову количину пиринча биће вам потребно 2 л. бујона. Ставите у рерну на 240 степени око 60 минута у зависности од рерне.
Када се пиринач лепо скувао (видећете кад лепо набубри) извадите дзувеч из рерне. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ