Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
укусно

Идеја за ручак: Ђувеч са месом (РЕЦЕПТ)

Ако се питате шта спремати за ручак имамо решење.

1616573239_Untitled.jpg
Фото: Принтсцреен/ Дидy Китцхен
Oglas

Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.

Састојци:

  • 300 гр. кромпира
  • 2 шаргарепе
  • 1 тиквица
  • 1 патлидзан
  • 2 паприке
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 200 гр. пиринча (обло зрно)
  • 2 парадајза
  • 5 кашика сунцокретовог уља
  • 500 гр. свињског или пилећег меса
  • 1 коцка за супу
  • 1/2 кашичице алеве паприке
  • со, бибер и туцана паприка по укусу

Упутство за припрему:

Црни лук исеците на режњеве, месо на коцке. Посолите, сипајте 5 кашика уља и пропржите 5 минута. Налите водом и оставите да се кува.

Прочитајте још: Савршена посластица са којом нећете погрешити: Палачинке са спелтиним брашном (ФОТО)

Шаргарепу очистите и исеците на колутове а кромпир на коцке. Убаците у шерпу са луком и месом. Побиберите и убаците коцку за супу. Оставите да се кува.

Паприку очистите од семенки и исеците на веће коцке. Затим огулите патлидзан и тиквице исеците исто као и кромпир на коцке (као на слици). Убаците и ово поврће у шерпу и кувајте око 40 минута. Ако користите пилеће месо, довољно је да кувате 20 минита.

Пиринач оперите, и ставите у посуду у којој ћете пећи ђувеч у рерни. На пиринач ставите поврће, месо и исеците 2 парадајза.

Прочитајте још: Одличан рецепт препун здравих намирница: Бака Јела припрема букет шаренила на једном тањиру (ФОТО/ВИДЕО)

У бујон у ком се кувало месо и поврће ставите алеву паприку, уколико је потребно досолите и прелите преко поврћа и меса. За ову количину пиринча биће вам потребно 2 л. бујона. Ставите у рерну на 240 степени око 60 минута у зависности од рерне.

Када се пиринач лепо скувао (видећете кад лепо набубри) извадите дзувеч из рерне. Пријатно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas