Kvalitetni letnji obroci sadrže upravo svežu ribu, sa mnogo raznovrsnog povrća.
Za ovaj lagani ručak koji se sprema vrlo brzo ne postoji spisak sastojaka jer vi sami birate povrće koje najviše volite.
Naravno, preporučuju se fileti sveže ribe - soma ili pastrmke, kao i sveže povrće koje možete naći na pijaci.
Pročitajte još: KOI ŠARAN, od trpeze do statusnog simbola: Zašto ova riba vredi kao 20 stanova u Beogradu (FOTO)
Jedna od proverenih kombinacija sa ribljim filetima svakako je mešavina šargarepe, crnog i belog luka i paradajza, a pored toga možete dodati i šampinjone, krompir, blitvu.
Priprema:
Pre nego što stavite ručak da se peče, potrebno je malo propržiti filete. Odaberite tiganj za koji se riba neće lepiti, sipajte malo maslonovog ulja i po par minuta pržite s jedne i druge strane.
Nakon toga filete prebacite u pleh, a preko njih poređajte prethodno oprano i iseckano povrće.
Nakapati malo maslinovog ulja preko svega, dodati so i biber, i peći na 220 stepeni pola sata.
Uz riblje filete odlično ide kiselkast ukus limuna. Kriške možete poslužiti na tanjiru kao lepu dekoraciju i odličan ukusni dodatak.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU