Занимљив и укусан рецепт.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 500 гр кора (19 комада);
- 600 гр меса;
- 1 главица лука;
- 200 гр сира;
- 3 кашике ајвара;
- 5 већих или 6 мањих јаја;
- 300 мл јогурта;
- 100 мл киселе воде
- 100 гр павлаке;
- 4 кашицице сенфа;
- Прашак за пециво;
- Со, бибер, туцана љута паприка, алева паприка, уље за пржење меса.
Прочитајте још: Данашњи предлог за ручак: Кромпир шницле са татар сосом и рибом (ФОТО)
Насецкајте лук на коцкице и пропежите на пар кашика уља, затим додајте месо. Пропржите, па додајте сенф, со, бибер, туцану паприку и кашичицу алеве паприке.
Умутите јаја, па додајте јогурт, кисели воду, павлаку, мало соли и прашак за пециво. 1/3 фила пребаците у другу чинију па у њу додајте ајвар и сир.
Прочитајте још: Јело које ћете појести у једном даху: Сатараш по рецепту наших бака (ФОТО/ВИДЕО)
Подмажите плех са уљем или са машћу, па ставите три коре. Прве две да вире из плеха, трћу мало згужвајте на дно плеха. 5 кора, једну по једну умачите у фил и гужвајте у плех једну до друге. Затим ставите половину меса, па још 5 кора гузвајте једну по једну у фил са ајваром. Поново 5 кора умчите у фил и поново гужвајте једну до друге. Преклопите са оне две коре које вире, па ставите још једну кору од горе. Прободите ножем на пар места. Убаците у рерну на 200° и пеците је око 50 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК