Zanimljiv i ukusan recept.
Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.
Sastojci:
- 500 gr kora (19 komada);
- 600 gr mesa;
- 1 glavica luka;
- 200 gr sira;
- 3 kašike ajvara;
- 5 većih ili 6 manjih jaja;
- 300 ml jogurta;
- 100 ml kisele vode
- 100 gr pavlake;
- 4 kašicice senfa;
- Prašak za pecivo;
- So, biber, tucana ljuta paprika, aleva paprika, ulje za prženje mesa.
Pročitajte još: Današnji predlog za ručak: Krompir šnicle sa tatar sosom i ribom (FOTO)
Naseckajte luk na kockice i propežite na par kašika ulja, zatim dodajte meso. Propržite, pa dodajte senf, so, biber, tucanu papriku i kašičicu aleve paprike.
Umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiseli vodu, pavlaku, malo soli i prašak za pecivo. 1/3 fila prebacite u drugu činiju pa u nju dodajte ajvar i sir.
Pročitajte još: Jelo koje ćete pojesti u jednom dahu: Sataraš po receptu naših baka (FOTO/VIDEO)
Podmažite pleh sa uljem ili sa mašću, pa stavite tri kore. Prve dve da vire iz pleha, trću malo zgužvajte na dno pleha. 5 kora, jednu po jednu umačite u fil i gužvajte u pleh jednu do druge. Zatim stavite polovinu mesa, pa još 5 kora guzvajte jednu po jednu u fil sa ajvarom. Ponovo 5 kora umčite u fil i ponovo gužvajte jednu do druge. Preklopite sa one dve kore koje vire, pa stavite još jednu koru od gore. Probodite nožem na par mesta. Ubacite u rernu na 200° i pecite je oko 50 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK