Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДОМАЋИ СОК ОД АРОНИЈЕ БЕЗ КОНЗЕРВАНСА: Ево како да направите укусан напитак који ће вас окрепити (РЕЦЕПТ)

У данашње време постоји на десетине врста сокова различитих марки и произвођача. Међутим, људи се све више враћају домаћим соковима које смо сви некада пили код наших бака.

1722848422_e2c3ea508015484f9cab15354dbedbdd049e2a05.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Један од популарнијих је сок од ароније. Може се правити без конзерванса, али је важно знати да му је тада краћи рок трајања.

Састојци:

1 кг очишћених бобица ароније
3 л воде
1 лимун
600 г кристал шећер
1 кесица (10 г) лимунтуса

Припрема:

Аронију очистите од петељи и листова. Бобице ароније оперите и пропасирајте ако имате пасирку. Благо пасирану аронију ставити у већу шерпу, додати воду и опран и исечен лимун. Кувајте на средњој температури 45 минута. Затим додајте шећер и једну кесицу лимунтуса од 10 г те кувати још 45 минута на средњој температури. Док се сок кува припремите стаклене боце у које ће те ставити сок од ароније, оперите их и ставите у рерну на 100 степени око 15 минута да се осуше и угреју. Рерну искључите, а флаше нека остану на топлом док сок не буде готов.

Готов сок процедите и улијте у стаклене боце и одмах затворите. Одложите их тек кад се сок потпуно охлади. Замрзнута аронија не губи на квалитету те се увек од ње могу правити сирупи и сокови само је треба дан раније односно преко ноћи пустити да се на собној температури полагано одледи.

(Курир.рс/М.Ј)

 

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas