Уживајте у најукуснијем тесту
Састојци:
40 г свежег квасца
2 кашике шећера
2 кашике брашна
300 мл млаког млека
2 кашике јогурта
650 г брашна
2 кашичице соли
6 кашика уља
Бели слани прелив:
кашичице соли
4 кашичице брашна
пола кашичцие соде бикарбоне или прашка за пециво
мало воде
Припрема: У млаком млеку размутити квасац, шећер и кашику брашна. Оставити да одстоји 5-10 мин, па додати брашно, со, јогурт и уље. Умесите меко тесто које се не лепи за руке, па оставите да стоји на топлом месту 30 минута, да лепо нарасте.
Кад надође, тесто премесити, пребацити на радну површину и поделити на једнаке лоптице. Сваки посебно истањити рукама и формирати облик штапића. Плех обложите папиром за печење, поређајте штапиће и пеците 10 минута на 220 степени.
За то време припремите слани прелив - помешајте наведене састојке за прелив, извадите сланце и "прошарајте" преливом помоћу кашике. Вратите у рерну да се запече још 2-3 минута.
Уживајте у прелепом укусу штапића као из најбоље пекаре!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ