Направите укусну домаћу питу чија припрема не захтева више од 10 минута.
Потребно је:
- 400 гр тањих кора
- 300 гр сира
- 100 гр киселе павлаке
- 100 - 200 мл воде
- врло мало прашка за пециво
- со ако сир није слан
- уље
- тепсија округла 22 цм у пречнику
Припрема:
Сир фрубо издробити и додати павлаку и благо измешати да се сир не издроби. Тепсију обилно премазати уљем, У воду додати прашак за пециво и измешати да се истопи. На дно тепсије ставити прву кору па је премазати мало уљем и попрскати водом и прашком за пециво.
Фото: Приватна архива
Додати другу кору и ставити преко ње попрскати и поуљит. Оба листа висе странице преко тепсије.Убацити трећу кору мало згужвану у средину заједно са крајевима па поуљити и попрскати и убацити део сира обично је то трећина. поновити исти поступак стим што сад иде све згужвана кора.
Прочитајте још: НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ У СПРЕМАЊУ КАФЕ: Ево где је свако од нас бар једном погрешио у припремању омиљеног напитка
Фото: Приватна архива
Кад се утроши сав сир пребаце се ивице кора које висе и полопи се са још две коре које се поуље и попрскају водом и ушускају са стране тепсије.
Фото: Приватна архива
Пећи на 200-210 степени Ц око 40 мин да лепо порумени. Истрести врућ на даску и сећи кад се мало прохлади. Ја сам га одмах секла.
Прочитајте још: Биће чест оброк на вашој трпези: Најбољи рецепт за тиквице са пилетином (ФОТО/ВИДЕО)
Фото: Приватна архива
Као из пекаре. Уживајте!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ