Napravite ukusnu domaću pitu čija priprema ne zahteva više od 10 minuta.
Potrebno je:
- 400 gr tanjih kora
- 300 gr sira
- 100 gr kisele pavlake
- 100 - 200 ml vode
- vrlo malo praška za pecivo
- so ako sir nije slan
- ulje
- tepsija okrugla 22 cm u prečniku
Priprema:
Sir frubo izdrobiti i dodati pavlaku i blago izmešati da se sir ne izdrobi. Tepsiju obilno premazati uljem, U vodu dodati prašak za pecivo i izmešati da se istopi. Na dno tepsije staviti prvu koru pa je premazati malo uljem i poprskati vodom i praškom za pecivo.
Foto: Privatna arhiva
Dodati drugu koru i staviti preko nje poprskati i pouljit. Oba lista vise stranice preko tepsije.Ubaciti treću koru malo zgužvanu u sredinu zajedno sa krajevima pa pouljiti i poprskati i ubaciti deo sira obično je to trećina. ponoviti isti postupak stim što sad ide sve zgužvana kora.
Pročitajte još: NAJČEŠĆE GREŠKE U SPREMANJU KAFE: Evo gde je svako od nas bar jednom pogrešio u pripremanju omiljenog napitka
Foto: Privatna arhiva
Kad se utroši sav sir prebace se ivice kora koje vise i polopi se sa još dve kore koje se poulje i poprskaju vodom i ušuskaju sa strane tepsije.
Foto: Privatna arhiva
Peći na 200-210 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. Istresti vruć na dasku i seći kad se malo prohladi. Ja sam ga odmah sekla.
Pročitajte još: Biće čest obrok na vašoj trpezi: Najbolji recept za tikvice sa piletinom (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Kao iz pekare. Uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU