Овај једноставан рецепт можете направити за доручак, или спремити као ужину на послу. Врло је здрав и нутритиван и држаће вас ситим неко време.
Познато је да се капрезе салата прави са парадајзом, босиљком, моцарелом, мало маслиновог уља и понекад се дода и песто сос. Колико год да је укусна, она не може да вас засити, већ да буде само прилог вашем главном јелу.
Прочитајте још: НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ПРЕБРАНАЦ: Јело које за Велики петак краси сваку српску трпезу
С тога смо вам спремили модификовану капрезе салату, од које смо направили сендвич и која ће да вам засити глад.
Састојци
6 кашика обичног мајонеза
8 кришки хлеба или тоста
2 велика парадајза, нарезана
1/2 кашичице морске соли
1/2 кашичице грубо млевеног бибера
1/2 великог слатког лука, танко исеченог
200г свежег моцарела сира, исеченог
1/2 шоље листова свежег босиљка
Припрема:
Премажите мајонезом 1 страну сваке кришке тоста. Половину кришки тоста прекрити парадајзом, сољу и бибером. Додајте лук, моцарелу и босиљак; на врху са преосталим кришкама хлеба.
Ако нисте велики љубитељ мајонеза, слободно намажите путером сваку кришку тоста. Међутим, уверите се да ништа не мењате за босиљак, парадајз или свежу моцарелу - они су суштински састојци
Капрезе сендвич је бескрајно прилагодљив. Додајте руколу за више зеленила. Пробајте да нанесете песто на кришке хлеба или прелијте балзамико глазуру преко пуњења пре него што допуните сендвич. Можете и тостирати ваш сендвич на крају по жељи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ