Још једно од јела кето, лцхф и лоw царб кухиње сачињено од ћуфти и поврћа, са веома ниском процентом угљених хидрата
Састојци:
600 гр мешаног млевеног меса
1 +1 кашичица сувог зачина
пола кашичице бибера, першуновог листа, белог лука у гранулама
ако имате ставите псилијум љуспице које би замениле хлеб или мрвице који иначе стављамо у ћуфте, ако немате може и без њега, може чак и бадемово брашно 2 кашике
1 кеса поврћа за ђувеч
500 мл парадајз сока
1 мала главица црног лука
100 мл уља
Фото: Схуттерстоцк
Прочитајте још: Тесто без квасца и јаја: Идеално за погачу или кифлице
Припрема:
Млевеном месу додати све зачине које планирате да ставите, и псилијум љуспице или бадемово брашно, и све добро измесити. Ако је маса сувкаста додати мало воде па опет измесити.
Влажним рукама обликовати ћуфте и пећи на средњој ватри док не порумене.
Посебно издинстати црни лук са уљем и сувим зачином, затим додати поврће и налити парадајз.
Долити 200 мл воде и оставити да се кува.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ