Бела чорба посебно прија у хладним зимским данима!
Осим што има неодољив укус, препуна је витамина, а неретко може да вам послужи и као цео оброк.
Састојци:
500 гр пилећег белог меса
2 шаргарепе
1 паштрнак
1 корен першуна
1 кромпир
1 главица црног лука
сок од 1/2 лимуна
1 кашика сувог зачина
1/2 кашичице соли
1 – 2 жуманца ( зависно како волите, за први пут ставите једно )
150 гр киселе павлаке
першунов лист
Прочитајте још: ПИТА ГУЖВАРА на турски начин: Једноставно и лепо, направите питу на другачији начин (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема:
Ситно исецкати црни лук. Можете га, такође, изблендирати или изрендати, јер је тако много ситнији, те се брже издинста и не види се у чорби. Луку додати чашу воде и кашику зачина, па ставити да се динста. За то време припремати бело месо и поврће.
Бело месо исецкати на ситне коцкице и додати луку када је чаша воде испарила. Налити опет чашу воде када додате месо, па оставити да се динста.
Шаргарепу, паштрнак, корен першуна и кромпир очистити и ситно исецкати. Када је испарила скоро сва вода из динстаног лука и меса - сипајте поврће, па налијте 2л воде. Додајте со и оставите да проври, па смањите ватру и оставите да се тако кува док све не омекша. Повремено промешајте.
Прочитајте још: Неодољиве ролнице са кокосом: Потребна су вам само ЧЕТИРИ САСТОЈКА и мало времена за најукуснију посластицу (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Када се све добро скувало и омекшало долијте воде колико мислите да треба, ако више волите гушћу сипајте мање и обрнуто. Опет вратите на ватру да проври. За то време умутите жуманце са павлаком. Када чорба проври склоните са ватре, па додајте смесу од јаја и павлаке. Полако сипајте и мешајте. Исцедите сок од лимуна и додајте чорби. При послужењу можете одозго посути сецканим першуном.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ