Испробајте рецепт за преукусну посну посластицу
Ове чоколадне обланде спадају у јефтине обланде које се праве од целог паковања обланди и мало састојака. Кекс и чоколада. Могу да буду посне и мрсне, како год желите.
Састојци:
400 мл млека или воде (сојино млеко)
400 гр шећера
250 гр маргарина или маслаца
200 гр чоколаде
500 гр млевеног кекса (уколико имате орахе и лешнике можете у један део и њих да ставите уместо кекса)
1 паковање обланди
Прочитајте још: Рецепт за умак који фантастично иде уз пилетину или гирос: Готов је за трен ока
Припрема:
Помешати млеко или воду са шећером, ставити на ватру, па насецкати маргарин или маслац и сачекати да се све отопи и проври.
Када проври, кувати око 2 минута, па додати изломљену чоколаду.
Наставити мешање док се чоколада не отопи.
Склонити са ватре, додати кекс и добро промешати.
Ако је ређе, не брините, стеже се како се хлади.
Оставити 10 минута да се прохладе, повремено промешати како би врелина изашла напоље.
Мазати храпаву страну богато овим филом.
Притиснути нечим целу површину обланде како би се сви листови лепо залепили.
Најлакше је мазати на дасци за сечење меса или наопакој тацни јер тако рубови тацне не сметају.
После неког времена окренути обланду наопако, да би се доњи део хлади.
Овим спречавате да вам обланде буду жилаве одоздо.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ