Isprobajte recept za preukusnu posnu poslasticu
Ove čokoladne oblande spadaju u jeftine oblande koje se prave od celog pakovanja oblandi i malo sastojaka. Keks i čokolada. Mogu da budu posne i mrsne, kako god želite.
Sastojci:
400 ml mleka ili vode (sojino mleko)
400 gr šećera
250 gr margarina ili maslaca
200 gr čokolade
500 gr mlevenog keksa (ukoliko imate orahe i lešnike možete u jedan deo i njih da stavite umesto keksa)
1 pakovanje oblandi
Pročitajte još: Recept za umak koji fantastično ide uz piletinu ili giros: Gotov je za tren oka
Priprema:
Pomešati mleko ili vodu sa šećerom, staviti na vatru, pa naseckati margarin ili maslac i sačekati da se sve otopi i provri.
Kada provri, kuvati oko 2 minuta, pa dodati izlomljenu čokoladu.
Nastaviti mešanje dok se čokolada ne otopi.
Skloniti sa vatre, dodati keks i dobro promešati.
Ako je ređe, ne brinite, steže se kako se hladi.
Ostaviti 10 minuta da se prohlade, povremeno promešati kako bi vrelina izašla napolje.
Mazati hrapavu stranu bogato ovim filom.
Pritisnuti nečim celu površinu oblande kako bi se svi listovi lepo zalepili.
Najlakše je mazati na dasci za sečenje mesa ili naopakoj tacni jer tako rubovi tacne ne smetaju.
Posle nekog vremena okrenuti oblandu naopako, da bi se donji deo hladi.
Ovim sprečavate da vam oblande budu žilave odozdo.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU