Leto je idealno vreme za specijalitete sa tikvicama, a ovaj super recept će da vas oduševiti
Potrebno:
tikvice 2 veće
prezle 50 g
so 2 kašičice
vegeta 1 kašičica
šargarepa 1
crni luk 1
beli luk 2 čena
mleveno meso 500 g
ulje 2 kašike
biber 1 kašičica
začinsko bilje 1 kašičica
mleko 200 ml
pavlaka 200 ml
jaja 3
trapist 200 g
peršun 1 kašičica
Kako pripremiti:
Na dve kašike ulja propržite iseckanu glavicu crnog luka , dodajte seckanu šargarepu, a zatim i mleveno meso. Posolite i pobiberite, pa dodajte malo vegete i začinsko bilje. Pržite 15-20 minuta, pa dodajte i malo vode da ne zagori prilikom prženja. U međuvremenu oljuštite tikvice i isecite na kolutove. Vatrostalnu ili neku drugu dublju posudu podmažite sa maslacem ili margarinom, pa po tome pospite prezle. Stavite polovinu od ukupne količine posoljenih tikvica. Po njima takođe pospite prezle. Izručite preko toga prženo mleveno meso, a po njemu opet red tikvice i prezle odozgo.U posebnoj posudi umutite 3 jaja, malo soli i vegete i 100 ml pavlake i prelijte polovinu te smese preko tikvica. Stavite pleh u rernu da se peče na 180 stepeni stepeni 30-40 minuta. Izvaditi pleh iz rerne, u preostalu količinu mleka i jaja dodajte 100 ml pavlake kašičicu seckanog peršuna i seckan beli luk, pa prelijte preko musake. Poređajte šnite sira i pecite još 10 minuta bez poklopca.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU