Једна од најбољих зимница је зелени парадајз. Декоративно на тањиру, а невероватно укусно.
Зимница за праве сладокусце, зелени парадајз у тегли, укус који ће обогатити сваку трпезу.
Прочитајте још: ПАПРИКЕ НА ТРИ НАЧИНА: Домаћи РЕЦЕПТИ за зимницу - брзо и једноставно!
Рецепт за зелени парадајз у тегли
Састојци:
- 2,5 л воде
- 1 чаша шећера
- 1/2 чаше соли
- 1 чаша сирћета
- око 5 кг зеленог парадајза
- по жељи шаргарепа
- бели лук
- бибер у зрну
- ловоров лист
- 1 кесица винобрана
Припрема:
Парадајз опрати, осушити и оставити 15-так минута на собној температури да се осуши. У шерпу сипати воду, додати со, шећер, па кувати док се не растопе, 3-5 минута. Склонити са ватре, па додати сирће и винобран.
Парадајз ређати у тегле, да што мање простора остане између (можете исећи парадајз на четвртине), додати ловоров лист, бели лук, бибер у зрну. Притиснути пластичном решетком или исећи шаргарепу на парчад, па укрстити на врху. Прелити врућим преливом, добро затворити тегле, па их прекрити, да се постепено хладе.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК