Jedna od najboljih zimnica je zeleni paradajz. Dekorativno na tanjiru, a neverovatno ukusno.
Zimnica za prave sladokusce, zeleni paradajz u tegli, ukus koji će obogatiti svaku trpezu.
Pročitajte još: PAPRIKE NA TRI NAČINA: Domaći RECEPTI za zimnicu - brzo i jednostavno!
Recept za zeleni paradajz u tegli
Sastojci:
- 2,5 l vode
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše soli
- 1 čaša sirćeta
- oko 5 kg zelenog paradajza
- po želji šargarepa
- beli luk
- biber u zrnu
- lovorov list
- 1 kesica vinobrana
Priprema:
Paradajz oprati, osušiti i ostaviti 15-tak minuta na sobnoj temperaturi da se osuši. U šerpu sipati vodu, dodati so, šećer, pa kuvati dok se ne rastope, 3-5 minuta. Skloniti sa vatre, pa dodati sirće i vinobran.
Paradajz ređati u tegle, da što manje prostora ostane između (možete iseći paradajz na četvrtine), dodati lovorov list, beli luk, biber u zrnu. Pritisnuti plastičnom rešetkom ili iseći šargarepu na parčad, pa ukrstiti na vrhu. Preliti vrućim prelivom, dobro zatvoriti tegle, pa ih prekriti, da se postepeno hlade.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK