Једе вам се слатко, а немате чоколаду у кући? Уколико имате јабуку можете да за пет минута направите најбржи слаткиш свих времена - јабуке у шлафроку!
Довољна је једна јабука, само једно једно јаје и мало брашна да би се направила овај стара посластица. Јабуке у шлафроку су посластица у којој су уживале наше баке, али је и данас подједнако попуалрна.
Прочитајте још: Засладите се слаткишем који се НЕ ПЕЧЕ (Фото)
Уместо јабуке, "у шлафрок" могу да се "обуку" банане или ананас, а поступак је исти. Тачније, банане се пресеку на пола прво по дужини, па ширини, јер се тако лакше похују. Ананас се пече у колутовима, а може да се користи и из конзерве, само претходно га треба оцедити.
Састојци:
- 2 јајета
- 3 јабуке
- брашно
- мало соли
- ванил шећер (није неопходан)
- шећер у праху (по жељи)
Припрема:
Јабука се прво ољушти, па чистачем за паприке извади средина. Ко нема ову назубљену направу може да исече колутове јабуке па онда врхом оштрог ножа извади средину. Средина са семенком може да се извади и модлицом за колаче, уколико је довољно мала. Дакле, пошто се очисти јабука, исече се на колутове танке пола сантиметара.
Јаја се лепо излупају виљушком у дубоком тањиру, дода се ванил-шећер, али није неопходно. Мало брашна се сипа на чист, плитак тањир, а у дубок тањир са јајима дода се кашика брашна. Јаја и брашно би требали да постану житка смеса.
За припрему јабука у шлафроку није потребно више од пет минута!
Укључи се рингла и у тигањ се сипа уље. Јаја се прво уваљају у брашно па убаце у дубок тањир са јајима. Јабуке се прже док не добију златну боју.
Прочитајте још:Са мање од пола килограма БРАШНА направите погачу и обрадујте укућане (Фото/Видео)
Како се јабуке испеку тако се ваде и стављају на тањир са папирнатом салветом да би се оцедило уље. На крају се поспу прах шећером и спремне су за јело!