Пијете пуно воде, бројите калорије и баланс протеина-масти-угљени хидрати, а вага тврдоглаво показује исту цифру?
1. Бирате производе без глутена
Уз све предности дијете без глутена, погодна је само за оне који заиста имају нетолеранцију на глутен. Ако вам то одговара, имајте на уму да производи без глутена користе високо рафинисане шећере, а као резултат тога, добијате више калорија од чињенице да производи садрже више шећера.
2. Бирате храну са ниским садржајем масти
Иста прича. Да би храна са ниским садржајем масти била барем јестива, произвођачи јој додају много више шећера него обичну храну.
3. Користите заслађиваче
Сода "нула калорија", уместо шећера у кафи - таблета аспартама. Калорије су 0, али тело не прави разлику између шећера и заслађивача и производи инсулин на сигнал слатке хране испред вас. Произведени инсулин се претвара у гликоген, који се заузврат претвара у масти. Стандардна маст.
4. За доручак једете угљене хидрате
Житарице, каша, житни хлеб - све је то здраво и укусно, али не за доручак. Научници се једногласно слажу да у циљу губитка тежине доручак треба да буде искључиво протеински. За варење протеина потребно је много енергије и времена, а дуже се осећате сити.
5. Једете мало и често
Тако је ваше тело стално сито и заборављате шта је осећај глади. У међувремену, он вам омогућава да регулишете унос хране у складу са потребама тела. Када једете по распореду, једете више него што бисте могли.
6. Једете соју
Или пијете сојино млеко, једном речју, конзумирате овај производ у било ком његовом облику. Соја садржи фитохормоне сличне естрогену, женском полном хормону. Његов вишак тело доживљава као сигнал за накупљање масти!