Nutricionisti su izdvojili tri namirnice koje treba da jedemo ovog leta
U junu službeno počinje leto, pa samim tim treba jesti zdraviju i laganiju hranu kako bismo se lakše nosili sa visokim temperaturama. Nutricionisti Nikol Rodrigez i Džo Peterson izdvojile su namirnice koje bi ovog juna svakako trebale da se pronađu na vašem jelovniku.
Mrvljeni sir
Konzumiranje svežeg sira sjajan je i jednostavan način da u ishranu unesete više proteina i važnih nutrijenata. Osim što sadrži hranjive nutrijente, mrvljeni sir sadrži i malo kalorija, što ga čini izvrsnim međuobrokom kada je napolju vruće, a nešto vam se jako jede. Odličan je izvor kalcijuma, minerala neophodnog za održavanje jakih kostiju kao i za održavanje rada mišića i živaca, prenosi Eating Well.
Kod jedenja mrvljenog sira treba paziti na količinu kako ne bismo uneli previše natrijuma. Na ovo posebnu pažnju trebaju da obrate ljudi kojima su doktori savetovali da pripaze na unos natrijuma. Oni bi umesto celog pakovanja trebali da smanje porciju barem na pola.
Breskve
Breskve su mnogima omiljeno voće za jesti tokom letnjih meseci. Dijetolog Nikol Rodrigez rekla je da jedna srednja breskva sadrži samo 80 kalorija, tri grama vlakana i dva grama proteina. Osim toga, njeno "meso" sadrži beta-karoten, važan antioksidans koji se pretvara u vitamin A i ima važnu ulogu u promicanju zdravlja očiju i imuniteta.
Jagode
Jagode sadrže vlakna i vitamin C, važan antioksidans potreban za snažan imunološki sastav i proizvodnju kolagena u koži. Osim toga, ne trebate previše da brinete o kalorijama kada jedete jagode. One su poznate kao ukusno niskokalorično voće.
Obe su se složile da ne konzumirate žele ili džemove od jagoda, već da jedete baš jagode. Njih možete konzumirati za doručak, u smutijima i raznim desertima, ali najbolje ih je da ih jedete bez ikakvih dodataka i uživate u njihovim dobrobitima i slatkom ukusu.
(Informer)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU