Глумица је активна и вежба два до три пута недељно
Глумица Даница Максимовић једна је од најлепших српских глумица и нико не може да пренебрегне чињеницу да изгледа фантастично у 71. години.
- Хтели би да будем баба, али ја духом то нисам. По крштеници можда јесам, али се тако не осећам. Добијам доста позитивних коментара, али има и негативних, злочестих. Људи кажу Шта ће њој да у 70. години показује тело у купаћем костиму? Па како да уђем у џакузи у скафандеру?! Има да се скидам и сликам докле год могу и док мислим да је то пристојно, јер ја у себи носим гламур, а не вулгарност - испричала је Даница својевремено.
- Имам добру линију, јер вежбам два-три пута недељно. Растежем се у кревету, идем на пилатес и јогу. Могу да урадим шпагу и мост из места, и то без загревања. Умем и стој на рукама, колут напред и назад, салто... Није ми тешко, јер то све радим одмалена. Мој живот је аскетски. Ако човек жели да има затегнуте мишице, леп тен и да буде здрав, мора и да вежба. Мора да води рачуна и о исхрани. Ја једем умерено и никад не вечерам - рекла је Даница за Информер.
Како је својевремено испричала за домаће медије, прво када устане се умије хладном водом, потом пере зубе и истушира се.
- Када је реч о исхрани обавезно узмем кашичицу меда и топлу воду са мало лимуна, која спере све што је наталожено на цревима и припрема организам за доручак. Водим рачуна о исхрани, па ујутру конзумирам угљене хидрате и масти. Некада су то пахуљице са јогуртом и млеком, некада хлеб са маслацем и џемом уз чај, а волим и да направим смути од воћа и поврћа које имам у кухињи. Одавно сам разбила заблуде о хлебу и мислим да га не би требало избегавати, али треба бити умерен - испричала је Даница пре неколико година.
Њен мени се углавном састоји од поврћа, рибе и воћа те је истакла да се њена исхрана базира на приордним намирницама.
Сваког дана је на менију нешто "на кашику", рибу једе два пута недељно, а друге врсте меса не једе често, већ уместо тога једе печурке.
- Храним се здраво, али не по директиви нутрициониста, већ зато што волим и воће и поврће. У мом тањиру најчешће су печурке, броколи, спанаћ, блитва, коприва (у чорби или пити), тиквице, купус, карфиол, а у кући увек мора бити целера. Чорбе од свега тога праве су енергетске и витаминске бомбе, које могу бити савршен оброк.
- Кад се нарендају целер, шаргарепа и цвекла, па поспу с неколико капи лимуна – ето дивне салате, одличне за крвну слику. Недавно сам открила киноу, која садржи више протеина него месо, а калцијумом је богатија од млека.
Волим ананас, лубеницу, дињу, авокадо… Међутим, што не појести добру сарму, фино парче меса, јагњетину, чак и пасуљ с ребарцима или гибаницу, коју волим да спремам јер у њој уживају сви моји укућани и пријатељи? Следећег дана мало припазите шта једете, баците се на шаргарепицу, јабуке, тиквице, спанаћ и неће бити проблема - рекла је Даница.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ