Љубитељи чоколаде биће одушевњени.
Рецепт за чоколадну торту без печења је једноставан, и успеће свима.
90% ове торте је чоколада, а арома наранџе чини је идеалном за летње дане.
Састојци:
300 грама чоколаде за кување
100 грама горке црне чоколаде
600 мл слатке павлаке
20 грама шећера у праху
4 кашике сока од поморанџе
кашичица рендане поморанџине коре
комадић маслаца
нарендана бела чоколада (за декорацију)
Прочитајте још: Идеалан колач за топле дане: Чизкејк са лимуном и кокосом
На пари отопите 100 грама чоколаде за кување и 100 грама црне чоколаде.
Слатку павлаку умутите у шлаг, па јој додајте шећер у праху, 4 кашике сока од поморанџе, кашичицу поморанџине коре, и обе отопљене чоколаде.
Све састојке добро умутите миксером, па додајте још 100 грама издробљене чоколаде за кување.
Смесу излијте у округли калуп који се скида, и оставите је у замрзивачу минимум три сата.
Од преосталих 100 грама чоколаде за кување направите глазуру за торту тако што ћете је отопити са маслацем.
Након три сата извадите торту из замрзивача. Када сте скинули калуп, прелијте торту претходно направљеном чоколадном глазуром, и поспите нареднану белу чоколаду као декорацију.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ