ПАДОБРАНЦИ су старински колач који је био радо виђен на трпези широм бивше Југославије, а овај једноставни рецепт гарантује да ће вам успети из прве.
Састојци:
За бисквит:
3 беланцета
300 г шећера
300 г млевених ораха
сок од лимуна
За фил:
3 жуманцета
3 кашике шећера у праху
125 г путера
100 г чоколаде за кување
Припрема:
Беланца чврсто умутите са шећером, а када почне да се прави снег, додајте две кашике лимуновог сока, па још мало умутите тако да добијете чврст шне. На крају пажљиво ручно умешајте млевене орахе. Кашичицом или помоћу шприца обликујте мање лоптице и ређајте пуслице на подмазан плех или на пек-папир. Трудите се да буду што мање и да оставите већи размак између сваке пуслице јер ће током печења нарасти. Пеците их у рерни на 150 степени око пола сата. Водите рачуна да вам пуслице остану што више беле.
Док чекате да се пуслице осуше, припремите фил. У чинији добро умутите жуманца са шећером у праху, па додајте омекшали путер и чоколаду коју сте отопили на пари. Охлађене пуслице испрскајте отопљеном чоколадом, а не морате, на сваку нанесите фил и спајајте по две, као ванилице. Падобранце оставите да мало одстоје да би омекшали и потом их служите.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ