Неке земље отишле су корак даље и направиле сладоледе незамисливих укуса.
Доласком лепог времена, сладолед постаје омиљена посластица. Свако има свој омиљени сладолед, и баш због провереног укуса, ретко се кад одлучује да испроба нешто ново.
Међутим, поред класичних воћних и кремастих комбинација укуса, неке земље направиле су сладоледе од незамисливих укуса који засигурно ни највећим гурманима не би пали на памет.
Прочитајте још: Када лети заболи ГРЛО поједите СЛАДОЛЕД и кашикицу СОЛИ
Представљамо вам најнеобичније укусе од којих су направљени сладоледи широм света, за које би се мало ко усудио да их проба.
Компанија из Колумбије направила је 2011. специјалну серију сладоледа са укусом инсеката, која је распродата за неколико сати.
Запослени су прикупљали бубе, откидали им крила, па су их кували, а затим затрпавали у браон шећер и млечну чоколаду.
Поред сушија који је направљен од сирове рибе, Јапанци воле да једу и сирово коњско месо. Управо је то главни састојак сладолед специјалитета у Токију.
У Делаверу постоји посластичарница која прави сладолед од сланине, у комбинацији са разним додацима.
Један од специјалитета је управо „Доручак у кревету“, направљен од афричке ваниле, пастеризованог жуманца, јаворовог сирупа и сланине.
Прочитајте још: Све време сте ПОГРЕШНО ЈЕЛИ СЛАДОЛЕД: Ово је СЕДАМ исправних корака
Ескимси праве сладолед чији је главни састојак маст од ирваса, која се меша са свеже палим снегом или ледом, свежим бобицама а некада и млевеном рибом.
Пица сладолен направљен је у Италији, од мешавине свеже моцареле, белог лука и парадајза. Намењен је свим љубитељима пице, који би пицу јели чак и у облику сладоледа.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ