Сангрија је популарно пиће које потиче из Шпаније, а према историјским изворима први пут се појавила у 18. веку.
Претеча сангрије је карипско пиће које се звало сангарее. Њена база се састоји од црвеног вина и укусног воћа, а може да се прави и са белим вином и тада се назива сангриа бланца (бела сангрија).
Прочитајте још: Сендвич ИЗНЕНАЂЕЊА: Купине авокадо и ТАРАМО салата (ФОТО)
Ми вам данас доносимо рецепт за варијанту са црвеним вином и популарним летњим воћем. Кључ укусне сангрије је одабир квалитетног вина - што је оно боље, то ће и ово пиће бити боље.
САСТОЈЦИ:
- 2 литре црвеног вина
- 2 средње брескве
- 2 шаке купина
- 2 шаке малина
- 2 средње крушке
- 4 кајсије
- 1 лимун
- 2 велике кашике шећера
Прочитајте још: Прави је тренутак да УМЕСТО КОЛАЧА направите ВОЋНУ САЛАТУ (ФОТО)
Фото: Депозит
ПРИПРЕМА:
- Ако имате крушке, кајсије и брескве које нису прскане, само их оперите. У супротном их обавезно огулите. Затим их насецкајте на мање комаде једнаке величине. Потом оперите малине и купине. Исцедите сок од лимуна.
- У једној посуди помешајте воће. У велику посуду сипајте вино, па унутра убаците шећер и добро промешајте. Затим додајте воће и лимунов сок, па опет промешајте. Ставите у фрижидер да се хлади преко ноћи.
- Пре сервирања у посуду можете убацити коцкице леда или једноставно послужити сангрију у чашама у које сте претходно ставили лед. Можете је процедити па послужити без воћа, али било би штета ускратити гостима ужитак испробавања ових пијаних воћкица које су некима чак и укусније од саме сангрије.
Прочитајте још: ЧЕКАМО их годину дана: Направите за 20 минута КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА (ФОТО)
САВЕТ: У сангрију слободно убаците и сочно воће по свом укусу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ