Sangrija je popularno piće koje potiče iz Španije, a prema istorijskim izvorima prvi put se pojavila u 18. veku.
Preteča sangrije je karipsko piće koje se zvalo sangaree. NJena baza se sastoji od crvenog vina i ukusnog voća, a može da se pravi i sa belim vinom i tada se naziva sangria blanca (bela sangrija).
Pročitajte još: Sendvič IZNENAĐENJA: Kupine avokado i TARAMO salata (FOTO)
Mi vam danas donosimo recept za varijantu sa crvenim vinom i popularnim letnjim voćem. Ključ ukusne sangrije je odabir kvalitetnog vina - što je ono bolje, to će i ovo piće biti bolje.
SASTOJCI:
- 2 litre crvenog vina
- 2 srednje breskve
- 2 šake kupina
- 2 šake malina
- 2 srednje kruške
- 4 kajsije
- 1 limun
- 2 velike kašike šećera
Pročitajte još: Pravi je trenutak da UMESTO KOLAČA napravite VOĆNU SALATU (FOTO)
Foto: Depozit
PRIPREMA:
- Ako imate kruške, kajsije i breskve koje nisu prskane, samo ih operite. U suprotnom ih obavezno ogulite. Zatim ih naseckajte na manje komade jednake veličine. Potom operite maline i kupine. Iscedite sok od limuna.
- U jednoj posudi pomešajte voće. U veliku posudu sipajte vino, pa unutra ubacite šećer i dobro promešajte. Zatim dodajte voće i limunov sok, pa opet promešajte. Stavite u frižider da se hladi preko noći.
- Pre serviranja u posudu možete ubaciti kockice leda ili jednostavno poslužiti sangriju u čašama u koje ste prethodno stavili led. Možete je procediti pa poslužiti bez voća, ali bilo bi šteta uskratiti gostima užitak isprobavanja ovih pijanih voćkica koje su nekima čak i ukusnije od same sangrije.
Pročitajte još: ČEKAMO ih godinu dana: Napravite za 20 minuta KNEDLE SA ŠLJIVAMA (FOTO)
SAVET: U sangriju slobodno ubacite i sočno voće po svom ukusu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU