Ово традиционално јело је права радост за стомак, јер се једе кашиком!
Основни рецепт за сладак купус је исти, али разликује се у нијансама које чине да ово јело буде незаборавно или суво и безукусно.
Прочитајте још: Дочекајте лето са стилом и направите ЗЕЛЕНИ АЈВАР
Састојци:
- главица купуса
- 1 црни лук
- 1 шаргарепа
- 1 паприка
- 1 парадајз
- свињско месо
Припрема:
Исече се купус на траке, али крупније него за салату. Месо се очисти од масноће и најбоље је узети свињске шницле, јер су сочније.
Купус се никада не меша и не додаје се вода!
Црни лук се исецка и убаци у дубљу шерпу. Шаргарепа и паприка се исецкају на коцкице и додају црном луку. Одозго се ставе шницле, а преко купус. Одозго се стави парадајз исецкан на комадиће.
Прочитајте још: Помешајте ових ШЕСТ зачина и спремите укусно јело (Фото/Видео)
Шерпа се поклопи и рингла укључи на најјаче док не проври. Када проври смањи се да крчка. Купус се кува око 40 минута, односно док не омекне. Купус се не меша и не додаје се вода!