Ovo tradicionalno jelo je prava radost za stomak, jer se jede kašikom!
Osnovni recept za sladak kupus je isti, ali razlikuje se u nijansama koje čine da ovo jelo bude nezaboravno ili suvo i bezukusno.
Pročitajte još: Dočekajte leto sa stilom i napravite ZELENI AJVAR
Sastojci:
- glavica kupusa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 1 paradajz
- svinjsko meso
Priprema:
Iseče se kupus na trake, ali krupnije nego za salatu. Meso se očisti od masnoće i najbolje je uzeti svinjske šnicle, jer su sočnije.
Kupus se nikada ne meša i ne dodaje se voda!
Crni luk se isecka i ubaci u dublju šerpu. Šargarepa i paprika se iseckaju na kockice i dodaju crnom luku. Odozgo se stave šnicle, a preko kupus. Odozgo se stavi paradajz iseckan na komadiće.
Pročitajte još: Pomešajte ovih ŠEST začina i spremite ukusno jelo (Foto/Video)
Šerpa se poklopi i ringla uključi na najjače dok ne provri. Kada provri smanji se da krčka. Kupus se kuva oko 40 minuta, odnosno dok ne omekne. Kupus se ne meša i ne dodaje se voda!