Bez obzira na to da li je kuvanje vaša omiljena aktivnost ili ne, neke kuhinjske alatke morate imati kako bi vaša kuhinja bila potpuna i upotrebljiva.
Pametan izbor pravog kuhinjskog alata ispuniće osnovne potrebe za kuvanjem, a sam proces pripremanja hrane učiniće kretkotrajnim, manje stresnim i neiscrpljujućim.
Jedan od najvećih razloga zbog koga je kuhinja zastrašujuća za nove domaćice je zato što nisu sigurni šta im je potrebno da bi proces bio jednostavan i lak.
Pročitajte još: Godinama ste odlagali renoviranje? Mi sada imamo PLAN za vas
Donosimo tri najbitnija i najneophodnija kuhinjska alata koji će vam pomoći da započnete posao u kuhinji kao pravi profesionalac.
Osnovne šerpe i tiganji
Foto: Pixabay
Za početak, uložite novac u jednu malu šerpu i jedan veliki lonac sa poklopcima i jedan univerzalni tiganj. Postoji puno opcija za veće setove, ali ako vas brine prostor ili cena, onda napravite mali i kvalitetan izbor.
Pročitajte još: Koliko kilograma imate zavisi od toga koje vam je boje kuhinja
Postoje i setovi sa ova tri osnovna elementa za kuvanje. Manju šerpu možete koristiti za supu, kuvanje pirinča, ili testenine. Velika šerpa ili lnac idealni su za pripremu pasulja, ali i za pečenje u rerni ukoliko su pogodni za korišćenje u rerni. I konačno, univerzalni tiganj pogodan je i za pripremu jaja za doručak, ali i za dinastanje povrća i pripremu mesa.
Kvalitetni noževi
Ako niste spremni da uložite u kompletan set noža, univerzalni kuhinjski nož "šefa kuhinje", nož za meso i nazubljeni nož, koji je idealan za hleb su tri noža koja morate da imate za početak.
Foto: Pixabay
Nož šefa kuhinje biće od koristi za većinu kuhinjskih poslova, dok je nož za meso idealan za rezanje svežeg mesa, ali i suhomesnatih proizvoda. Nazubljeni nož ima nazubljenu ivicu, koja je korisna za hleb, kao i hranu poput paradajza i paprike, koje se teško seče nožem sa glatkim ivicama.
Pročitajte još: Svaka kuća poseduje ovu ALATKU, a njime možete da dekorišete dom , a to ni ne znate
Dve daske za sečenje
Foto: Pixabay
Ako planirate da sečete meso, piletinu ili morsku hranu, morate obavezno koristite posebnu dasku za sečenje za te proizvode. Na ovim prozvodima nalaze se specifične bakterije iz sirovih proteina, koje ne smete preneti na druge sastojke, poput voća i povrća.
Jednu dasku koristite za pripremu mesa, dok drugu možete koristiti za sve ostale sastojke.