Oglas
· · Komentari: 0

Feng šui u kuhinji: 11 pravila da kuvate bolje od vrhunskih kuvara

Prema feng šuiju, najvažnija mesta u kući - ulazna vrata i kuhinja. Zato je veoma važno šta držite pored ulaznih vrata i kako vam je uređena kuhinja. Ovo je 11 feng šui pravila za kuhinju.

1723115532_eab8e4290597d872548d2283d17b86a7deac111f.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Feng šui je drevna kineska veština ili učenje o tome kako živeti u harmoniji sa svetom i kako obezbediti prosperitet u domu. Vekovima se aktivno praktikuje u raznim delovima sveta i, prema pravilima ove veštiine, najvažnija mesta u kući su - ulazna vrata i kuhinja. Zato je veoma važno šta držite pored ulaznih vrata i kako vam je uređena kuhinja.

Takođe, da biste privukli či ili ki energiju, kuhinja mora da bude prostrana, svetla, prozračna, topla, prijatna. U tom prostoru i na ovaj način naći ćete toplinu, ljubav, sigurnost.

Ovo je 11 feng šui pravila za kuhinju koja će vam pomoći da kuvate bolje i od Džejmija Olivera, ali i prizovete sreću za svoju porodicu.

  1. Šporet je glavni komad u kuhinji – pa mora biti trajno čist i, ako je moguće, koristite sve ringle za povećanje blagostanja.
  2. Kuvar ne sme da stoji leđima okrenut vratima.
  3. Dimenzije kuhinje trebalo bi da budu umerene: preveliki prostor zamara i odvlači pažnju od glavne aktivnosti.
  4. Odrecite se starih i beskorisnih stvari.
  5. Održavajte savršenu higijenu.
  6. Raspoloženje kuvara utiče na ukus hrane, pa uđite u kuhinju sa osmehom na licu.
  7. Izbegavajte pravougaone, kvadratne stolove – odlučite se za ovalne, ako vam prostor dozvoljava, postavljene u sredini.
  8. Da biste povećali prostor u maloj kuhinji, možete postaviti ogledalo na zid pored stola.
  9. Za blagostanje uvek imajte korpu voća, najbolje pomorandže i mandarine.
  10. U kuhinji su blagotvorne vaze sa svežim cvećem, slike sa hrizantemama ili trešnjinim cvetovima, ili zvončići postavljeni iznad stola, na primer.
  11. Izbegavajte postavljanje sudopere blizu šporeta – ova dva elementa predstavljaju vodu i vatru – pa poništavaju jedan drugog. Da biste ublažili negativne efekte, između njih postavite drveni predmet ili saksiju.

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas