Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Фенг шуи у кухињи: 11 правила да кувате боље од врхунских кувара

Према фенг шуију, најважнија места у кући - улазна врата и кухиња. Зато је веома важно шта држите поред улазних врата и како вам је уређена кухиња. Ово је 11 фенг шуи правила за кухињу.

1723115532_eab8e4290597d872548d2283d17b86a7deac111f.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Фенг шуи је древна кинеска вештина или учење о томе како живети у хармонији са светом и како обезбедити просперитет у дому. Вековима се активно практикује у разним деловима света и, према правилима ове вештиине, најважнија места у кући су - улазна врата и кухиња. Зато је веома важно шта држите поред улазних врата и како вам је уређена кухиња.

Такође, да бисте привукли чи или ки енергију, кухиња мора да буде пространа, светла, прозрачна, топла, пријатна. У том простору и на овај начин наћи ћете топлину, љубав, сигурност.

Ово је 11 фенг шуи правила за кухињу која ће вам помоћи да кувате боље и од Џејмија Оливера, али и призовете срећу за своју породицу.

  1. Шпорет је главни комад у кухињи – па мора бити трајно чист и, ако је могуће, користите све рингле за повећање благостања.
  2. Кувар не сме да стоји леђима окренут вратима.
  3. Димензије кухиње требало би да буду умерене: превелики простор замара и одвлачи пажњу од главне активности.
  4. Одреците се старих и бескорисних ствари.
  5. Одржавајте савршену хигијену.
  6. Расположење кувара утиче на укус хране, па уђите у кухињу са осмехом на лицу.
  7. Избегавајте правоугаоне, квадратне столове – одлучите се за овалне, ако вам простор дозвољава, постављене у средини.
  8. Да бисте повећали простор у малој кухињи, можете поставити огледало на зид поред стола.
  9. За благостање увек имајте корпу воћа, најбоље поморанџе и мандарине.
  10. У кухињи су благотворне вазе са свежим цвећем, слике са хризантемама или трешњиним цветовима, или звончићи постављени изнад стола, на пример.
  11. Избегавајте постављање судопере близу шпорета – ова два елемента представљају воду и ватру – па поништавају један другог. Да бисте ублажили негативне ефекте, између њих поставите дрвени предмет или саксију.

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas