Sigurno ste bar jednom napravili grešku
Sezona lubenice je počela. LJudi se uglavnom opredeljuju da je kupe kako bi se počastili nakon obroka, a kada je ona hladna može nam poslužiti kao osveženje u vrelim, letnjim danima.
Slatka i sočna lubenica je cilj svakoga ko se odluči da je kupi. Međutim, često se desi da pogrešimo u odabiru iste. Da vam se to više ne bi dešavalo poslušajte sledeće savete.
Pročitajte još: Šta sve čini vitamine B kompleksa? Svi imaju jedinstvene funkcije i potrebni su nam za zdravlje
Prvo pogledajte peteljku. Ukoliko je ona žutćkasta i suva to znači da lubvenica može biti prezrela. Kada je ona zelena to je dobar znak da je lubenica sočna.
Zatim pogledajte da li ona na sebi ima žutu mrlju. To je mesto na kome je ona ležala na zemlji dok je sazrevala. Ukoliko je mrlja bela, to znači da je ona ubrana pre vremena, tako da nije dovoljno sazrela da bi bila ukusna.
Foto: Pexels
Treća stvar je zvuk. Kucnite lubenicu i obratite pažnju da li zvuk ođekuje. Ako je to slučaj onda je ona zrela i slatka.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU