Сигурно сте бар једном направили грешку
Сезона лубенице је почела. Људи се углавном опредељују да је купе како би се почастили након оброка, а када је она хладна може нам послужити као освежење у врелим, летњим данима.
Слатка и сочна лубеница је циљ свакога ко се одлучи да је купи. Међутим, често се деси да погрешимо у одабиру исте. Да вам се то више не би дешавало послушајте следеће савете.
Прочитајте још: Шта све чини витамине Б комплекса? Сви имају јединствене функције и потребни су нам за здравље
Прво погледајте петељку. Уколико је она жутћкаста и сува то значи да лубвеница може бити презрела. Када је она зелена то је добар знак да је лубеница сочна.
Затим погледајте да ли она на себи има жуту мрљу. То је место на коме је она лежала на земљи док је сазревала. Уколико је мрља бела, то значи да је она убрана пре времена, тако да није довољно сазрела да би била укусна.
Фото: Пеxелс
Трећа ствар је звук. Куцните лубеницу и обратите пажњу да ли звук ођекује. Ако је то случај онда је она зрела и слатка.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ