I brzinski ručak može biti i te kako ukusan.
Pileće ćufte su idealan ručak ako vam se jede nešto ukusno, a nemate vremena da boravite pored šporeta.
Jednostavno se spremaju, i deca će ih obožavati.
Pročitajte još: Uzmite CRNI LUK i napravite jedan ručak za dva dana: Ko god je jeo ovo jelo, ostao je BEZ TEKSTA (RECEPT)
Sastojci za ćufte:
300 grama mlenevog mesa
1 veća šargarepa
2 glavice crnog luka
jedno žumance
malo brašna
začini po želji - so, biber, suvi začin
Sastojci za sos:
kockica maslaca
4 čena belog luka
svež peršun
200 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Šargarepu i beli luk sitno iseckajte, pa izmešajte sa mesom i začinima. Potom dodajte žumance kako bi još bolje sjedinio smesu.
Od smese oblikujte manje kugluice koje ćete uvaljati u brašno pre prženja.
Pročitajte još: Spremite osvežavajuću LETNJU čorbicu od SEZONSKOG povrća (RECEPT)
U dubljem tiganju zagrejte ulje, pa propržite ćufte sa svih strana.
Ćufte izvadite na papirni ubrus, pa napravite sos.
Sos se pravi jednostavno: u manjem tiganju ili šerpici otopite maslac i dodajte sitno seckan beli luk i peršun, pa umešajte pavlaku za kuvanje.
Sos se kuva oko 5 minuta.
Pileće ćufte u sosu od belog luka možete poslužiti uz beli pirinač ili pire krompir.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU