И брзински ручак може бити и те како укусан.
Пилеће ћуфте су идеалан ручак ако вам се једе нешто укусно, а немате времена да боравите поред шпорета.
Једноставно се спремају, и деца ће их обожавати.
Прочитајте још: Узмите ЦРНИ ЛУК и направите један ручак за два дана: Ко год је јео ово јело, остао је БЕЗ ТЕКСТА (РЕЦЕПТ)
Састојци за ћуфте:
300 грама мленевог меса
1 већа шаргарепа
2 главице црног лука
једно жуманце
мало брашна
зачини по жељи - со, бибер, суви зачин
Састојци за сос:
коцкица маслаца
4 чена белог лука
свеж першун
200 мл павлаке за кување
Припрема:
Шаргарепу и бели лук ситно исецкајте, па измешајте са месом и зачинима. Потом додајте жуманце како би још боље сјединио смесу.
Од смесе обликујте мање куглуице које ћете уваљати у брашно пре пржења.
Прочитајте још: Спремите освежавајућу ЛЕТЊУ чорбицу од СЕЗОНСКОГ поврћа (РЕЦЕПТ)
У дубљем тигању загрејте уље, па пропржите ћуфте са свих страна.
Ћуфте извадите на папирни убрус, па направите сос.
Сос се прави једноставно: у мањем тигању или шерпици отопите маслац и додајте ситно сецкан бели лук и першун, па умешајте павлаку за кување.
Сос се кува око 5 минута.
Пилеће ћуфте у сосу од белог лука можете послужити уз бели пиринач или пире кромпир.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ