Pored klasičnog džema od šljiva, dunja i kajsija, došlo je vreme da probamo i nešto novo.
Sa samo pet sastojaka ovo je bilo jednostavno napraviti, a još bolje jesti.
Recept za majmunski puter
Sastojci:
- 5 savršeno zrelih banana srednje veličine (bez smeđih mrlja)
- 500g drobljenog ananasa iz konzerve (neoceđenog)
- 1/4 šolje kokosa
- 3 šolje belog šećera
- 3 kašike flaširanog soka od limuna
Pročitajte još: Punjeni TOST za doručak: Najukusniji način da iskoristite jučerašnji hleb! (RECEPT/VIDEO)
Postupak:
Za početak ogulite i narežite banane, a zatim ih stavite u veliki lonac. Dodajte ostale sastojke i stavite na ringlu da proključa, uz stalno mešanje.
Nakon što je provreo, smanjite temperaturu i na laganoj vatri i kuvajte dok se ne zgusne, uz stalno mešanje.
Kada se smesa pravilno zgusne, kašikom stavite u sterilisane staklene tegle i ostavite da se ohladi.
Čuvajte tegle u frižideru i koristite u roku od 4-6 nedelja. Sok od limuna u receptu održaće banane svežim.
Ukoliko želite da konzervirate ovaj džem, imajte na umu da boja neće biti žuta već pink.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK