Поред класичног џема од шљива, дуња и кајсија, дошло је време да пробамо и нешто ново.
Са само пет састојака ово је било једноставно направити, а још боље јести.
Рецепт за мајмунски путер
Састојци:
- 5 савршено зрелих банана средње величине (без смеђих мрља)
- 500г дробљеног ананаса из конзерве (неоцеђеног)
- 1/4 шоље кокоса
- 3 шоље белог шећера
- 3 кашике флашираног сока од лимуна
Прочитајте још: Пуњени ТОСТ за доручак: Најукуснији начин да искористите јучерашњи хлеб! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Поступак:
За почетак огулите и нарежите банане, а затим их ставите у велики лонац. Додајте остале састојке и ставите на ринглу да прокључа, уз стално мешање.
Након што је проврео, смањите температуру и на лаганој ватри и кувајте док се не згусне, уз стално мешање.
Када се смеса правилно згусне, кашиком ставите у стерилисане стаклене тегле и оставите да се охлади.
Чувајте тегле у фрижидеру и користите у року од 4-6 недеља. Сок од лимуна у рецепту одржаће банане свежим.
Уколико желите да конзервирате овај џем, имајте на уму да боја неће бити жута већ пинк.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК