Male tajne velikih kuvara
Retko ko ne ume da skuva jaje, jer je to najednostavnije. Viršle ili jaja se samo ubace u vodu i pričeka se par minuta i jelo je gotovo. Ali, tokom kuvanja dešava se da jaja puknu. Kada se to desi, protein iscuri i vi nećete više imati tako ukusan obrok.
Pročitajte još: Legendarni recepti iz 1980. godine: Da li biste probali nešto od ovoga?
Ali, ne znaju svi za trik koji će im pomoći da savrešno skuvaju jaja. Svi znaju za one "cake" kao što je dodavanje soli ili sirćeta u vodu, kako bi ljuska ostala netaknuta. Sada dodajte šibicu ili čačkalicu.
Ovo vam možda deluje čudno, ali šibice ili čačkalice sprečavaju protein da iscuri, čak i u slučaju male pukotine u ljusci. Za ovo nema objašnjenja, ali mnogi profesionalni kuvari su primetili da ovaj metod uvek funkcioniše. Nemojte koristit previše šibica, dovoljno je da ubacite 3-5 komada u vrelu vodu. Nakon 10 minuta, kada se jaja ohlade, proverite da li su oštećena.
BONUS VIDEO: