Мале тајне великих кувара
Ретко ко не уме да скува јаје, јер је то наједноставније. Виршле или јаја се само убаце у воду и причека се пар минута и јело је готово. Али, током кувања дешава се да јаја пукну. Када се то деси, протеин исцури и ви нећете више имати тако укусан оброк.
Прочитајте још: Легендарни рецепти из 1980. године: Да ли бисте пробали нешто од овога?
Али, не знају сви за трик који ће им помоћи да саврешно скувају јаја. Сви знају за оне "цаке" као што је додавање соли или сирћета у воду, како би љуска остала нетакнута. Сада додајте шибицу или чачкалицу.
Ово вам можда делује чудно, али шибице или чачкалице спречавају протеин да исцури, чак и у случају мале пукотине у љусци. За ово нема објашњења, али многи професионални кувари су приметили да овај метод увек функционише. Немојте користит превише шибица, довољно је да убаците 3-5 комада у врелу воду. Након 10 минута, када се јаја охладе, проверите да ли су оштећена.
БОНУС ВИДЕО: