Luk je jedna od namirnica koja se gotovo svaki dan koristi u kuhinji, ali mnogima od njega doslovno idu suze na oči.
Ako ste pritom osetljiviji, dobro se isplačete dok izrežete samo jednu glavicu luka koja vam je potrebna za ručak. Ali jeste li znali da postoje načini kako da isečete luk, a da vas pritom ne peku oči?
Pročitajte još: Ne bacajte ostatke kupusa, uradite PAMETNU stvar sa njim
Jedno od rešenja jeste da dasku za rezanje i nož nakvasite sokom od limuna.
Drugi način je da stavite luk u zamrzivač 15 minuta pre nego što planirate da ga režete, a treći je da očistite luk i potopite ga u vodu na 15 minuta.
Pročitajte još: Bake su znale: Šta znači KRČKANJE?
Ali najbolje rešenje je da zamolite nekog drugog da iseče luk umesto vas. Na vama je da izaberete koji od ovih načina želite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU