Kajgana je mnogima prvi izbor za hranljivi doručak
Kajga se sprema poprilično jednostavno,ali postoje različite varijacije njene prirpeme.
Ukoliko želite da pripremite ukusnu pahuljastu kajganu kuvari preporučuju da dodate sastojak za koji ne bismo nikada pomislili da može da ide uz ovu namirnicu.
Prema FirstForVomen, ako u jaja dodate limunov sok, dobićete mnogo bolji ukus i vazdušastu strukturu. Smatra se da proteinska struktura unutar jajeta, reaguje sa kiselinom iz limunovog soka kako bi se formirala čvršća unutrašnja struktura koja drži mehuriće vazduha. Savet je da pomešate šest jaja sa polovinom kašičice limunovog soka i prstohvatom soli.
Pročitajte još: Greška koju svi pravimo: Da li znate kako se pravilno seče hleb
Iako zvuči čudno da spojimo ove dve potpuno suprotne namirnice, ako se sve uradi kako treba, jaja ne bi trebalo da imaju ukus limuna, a dobiće finu, pahuljastu strukturu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU