Jaja su odlična kao doručak ili večera, a mnogi vole omlet jer je jednostavan i ukusan.
Recept za omled je dobro poznat: izlupaju se jaja i sipaju u vreo tiganj sa malo ulja.
Pročitajte još: Jedina torta koju jedu BALERINE, stavi se u rernu i ZABORAVI! (FOTO)
Omlet će biti neuporedivo ukusniji ukoliko dobije još jedan notu koja će obogatiti ovo jednostavno jelo. Mnogi ga pripremaju sa sirom, paradajzom, paprikom ili lukom. Međutim, uz nežan ukus vlašca će postati pravi spektakl na tanjiru.
Savršen za doručak, odličan kao večera
Vlašac je savršena zamena za crni luk, jer ima blag ukus poput luka. U narodu je poznat kao ljutika ili koziji luk, a na severu Srbije ga nazivaju na nemačkom - šnidling. Sitno iseckan vlašac daje dodanu ukus supi, a ukoliko se pomeša sa umućenim jajima dobija se fantastičan omlet.
Deo vlašca se umeša sa jajima, a deo se sačuva i svež pospe po omletu.
Pročitajte još: Prodavnica je u bašti, apoteka je u šumi: Ovi ljudi su potpuno PROMENILI NAČIN ŽIVOTA, a ovo je priča o njima (FOTO)
Omlet će biti još ukusniji ukoliko se u tiganju, u kom se pekao, kratko proprži čeri paradajz.