Svakodnevno ga koristite, jer za tili čas zagreje vodu za kafu ili čaj, a pritom ne potroši mnogo struje.
Oglas
Međutim, tokom čestog korišćenja, kuvalo za vodu, ili ketler, u sebi nakupi kamenac koji bi trebalo ukloniti. Da ne biste koristili hemikalije i potom razmišljali o tome da li je i koliko bezbedno da pijete proključalu vodu iz električnog bokala, najbolje bi bilo da, u borbi sa kamencem, pribegnete sirćetu.
Možete koristiti bilo koje, alkoholno, jabukovo ili vinsko, i to na dva načina.
Photo: Unsplash
Evo prvog:
- sipajte sirće u kuvalo tek toliko da mu prekrije dno, ostavite da odstoji pola sata, pa potom isperite vodom.
- Ako je ostalo još kamenca, ponovite postupak, ali ostavite sirće da deluje tri sata.
Za drugi način potrebne su vam po šolja sirćeta i vode
- Pomešajte ih, sipajte u ketler i pustite da tečnost proključa
- Isključite, ostavite kratko da odstoji i dobro isperite hladnom vodom. Videćete, neće ostati ni trunka kamenca!
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU
BONUS VIDEO:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas