Свакодневно га користите, јер за тили час загреје воду за кафу или чај, а притом не потроши много струје.
Oglas
Међутим, током честог коришћења, кувало за воду, или кетлер, у себи накупи каменац који би требало уклонити. Да не бисте користили хемикалије и потом размишљали о томе да ли је и колико безбедно да пијете прокључалу воду из електричног бокала, најбоље би било да, у борби са каменцем, прибегнете сирћету.
Можете користити било које, алкохолно, јабуково или винско, и то на два начина.
Пхото: Унспласх
Ево првог:
- сипајте сирће у кувало тек толико да му прекрије дно, оставите да одстоји пола сата, па потом исперите водом.
- Ако је остало још каменца, поновите поступак, али оставите сирће да делује три сата.
За други начин потребне су вам по шоља сирћета и воде
- Помешајте их, сипајте у кетлер и пустите да течност прокључа
- Искључите, оставите кратко да одстоји и добро исперите хладном водом. Видећете, неће остати ни трунка каменца!
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
БОНУС ВИДЕО:
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas